Svetovni pokal v športni gimnastiki

Gimnastična zveza Slovenije vsako leto organizira Svetovni pokal v športni gimnastiki, ki je največje mednarodno gimnastično tekmovanje na slovenskih tleh. V letu 2021 bo organizirano 16. tekmovanje po vrsti. Zadnja štiri leta tekmovanje poteka na slovenski Obali, v Kopru.

S tekmovanjem omogočimo športnikom nastop na domačih tleh, podpornikom gimnastike pa ogled kvalitetnega mednarodnega tekmovanja v tem tradicionalnem športu. Več o dogodku najdete na spletni strani tekmovanja.

Baza za uspeh

Gimnastična zveza Slovenije je skupaj s Plavalno zvezo Slovenije in atletskimi, gimnastičnimi ter plavalnimi klubi oktobra 2020 pričela s pilotno izvedbo projekta “Baza za uspeh”. Projekt na različnih področjih pokriva zelo raznolike deležnike okolja, v sodelovanju s klubi pa predstavlja celovito vadbo otrok, kjer ti na enem mestu vadijo vse tri bazične športe in s tem pridobijo optimalen fizični razvoj in s tem najboljšo možno podlago za nadaljnje ukvarjanje s katerim izmed bazičnih športov ali pa ukvarjanjem kateregakoli drugega športa.

Več o projektu, vključno s seznamom društev, ki izvajajo vadbo, najdete na podstrani projekta.

Odpiramo vrata gimnastičnih dvoran

Gimnastična zveza Slovenije v sklopu aktivnosti evropskega tedna v sodelovanju s svojimi članicami in ob podpori Fundacije za šport odpre vrata gimnastičnih tekmovanj. V tem tednu se lahko vsi brezplačno udeležijo vadbe v lokalnem okolju in se preizkusijo v vadbi.

Cilj projekta je gimnastiko približati vsem, tako otrokom kot tudi starejši populaciji.

Kongres Gimnastične zveze Slovenije

Gimnastična zveza Slovenije tradicionalno tretji teden januarja organizira kongres Gimnastične zveze Slovenije, kjer se na enem mestu sestanejo vsi trenerji, sodniki gimnastike in ostali strokovni delavci v športu. Dogodek služi tudi kot licenčni seminar za vse gimnastične delavce. Več o kongresu si lahko preberete na podstraneh znanstvenega kongresa Gimnastične zveze Slovenije in strokovnega kongresa Gimnastične zveze Slovenije, izdane publikacije pa so na voljo brezplačno v gimnastični knjigarni.

Gimko

Sklop projektov Gimnastične zveze Slovenije “Slovenija telovadi” je rezultat dolgoletnih teženj po popularizaciji športne gimnastike med slovenskimi otroci in povečanju števila otrok, ki bi se ukvarjali z gimnastiko v vseh slovenskih regijah. Z tem namenom je Gimnastična zveza Slovenije začela izvajati kup projektov s katerimi bi omogočili gimnastično udejstvovanje vsakemu, ki si to želi. Več si lahko preberete na podstrani projekta.