Erasmus+ projekt “Family in Gymnastics – Famnastics”

Gimnastična zveza Slovenije se je kot partner pridružila k Erasmus+ projektu z naslovom “Family in Gymnastics – Famnastics”.

V partnerstvu z Gimnastičnim klubom Marjan iz Splita, Hraška in Sokolskim društvom Vojvodina iz Novega Sada, Srbija v dvoletnem obdobju od 1. 1. 2021 do 31. 12. 2022 bo pripravljen in izvajanj družinski program gimnastike, ki bo na platformi evropskih smernic za zdravo življenje in preprečevanje zdravja otrok in odraslih promoviral gimnastiko kot šport socializacije najmlajših do najstarejših družinskih članov.

Famnastics bo združila otroke, stare od 3 do 6 let, s starši ali starimi starši (60+). Evropska komisija je idejo o projektu Famnastics prepoznala kot orodje za socialno vključenost, ki bo okrepilo vezi znotraj ene družine in med drugimi vključenimi družinami za skupno vadbo. Gimnastika bo povezala, ustvarila skupni interes, ustvarila odnose in navade, razvila medsebojno zaupanje in komunikacijo, občutek medsebojne podpore, spremenila družinski čas v čas družine! Famnastiks krepi čustvene povezave, povečuje telesno pripravljenost, spodbuja vso družino k postavljanju in doseganju skupnih ciljev ter krepi občutek skupnosti in timskega dela. Pod vodstvom poklicnih trenerjev se namesto „naredi, kar ti rečem“ razvije model „naredi, kar počnem“.

Z zasnovo tega projekta želi Gimnastični klub Marjan skupaj z izkušenimi in uveljavljenimi partnerji v gimnastiki spremeniti najboljše prakse in medsebojne izkušnje s spodbujanjem drugih okolij in kultur k druženju in njenim koristim. Cilj je čezmejno sodelovanje, izvedba in uveljavitev koristnega projekta, ki prinaša številne koristi in malo stane, razen dobre volje in sodobnega pristopa k preprečevanju in ohranjanju fizičnega, duševnega in socialnega zdravja.

Nosilec projekta:

Projektni partnerji:

Projekt lahko spremljate na Facebook strani projekta in na podstrani Gimnastične zveze Slovenije.

Izjava o omejitvi odgovornosti:
Podpora Evropske komisije pri izdelavi te publikacije na spletnem mestu ne pomeni podpore vsebinam, ki odražajo samo stališča avtorjev in Komisija ne more biti odgovorna za kakršno koli uporabo informacij, ki jih vsebuje.