Trajnost v slovenski gimnastiki

Gimnastična zveza Slovenije je ob pripravi nove strategije za prihodnje delovanje poskrbela, da njeni cilji niso bili usmerjeni zgolj v njeno osnovno delovanje. Gimnastika je kot ena izmed bazičnih športov umeščena v vsak dan marsikoga, od otroka, ki se kobaca in skuša ohraniti ravnotežje, do tistih najstarejših, ki skušajo ostati gibljivi in s tem mobilni in posledično samostojni. Zato smo si na Gimnastični zvezi Slovenije zadali cilj postati prva trajnostna nacionalna panožna športna zveza. Na našo srečo je naše okolje obdano s partnerji, ki jim je trajnost enako velikega pomena, vodilno vlogo pa tu igra zlati sponzor Gimnastične zveze Slovenije – Zavarovalnica Triglav.

Zavarovalnica Triglav je skupaj s svojimi partnerji predstavila projekt #ZavarujmoPrihodnost. Pri tem si pomagajo z zasledovanjem kazalnikov ciljev trajnostnega razvoja (angl. Sustainable Development Goals), kot jih je opredelila Organizacija združenih narodov. Vseh ciljev je 17, Zavarovalnica Triglav pa vsak mesec skupaj s svojimi partnerji izpostavi enega izmed njih. Spodaj lahko vidite kako slovenska gimnastika zasleduje kazalnike ciljev trajnostnega razvoja. Še posebej smo ponosni na cilj št. 5 – enakost spolov, saj imamo že zdaj popolnoma spolno uravnovešenost v organih vodenja.

Kazalniki SLO

Cilj št. 1 - odprava revščine

Kako cilj opredeljuje Zavarovalnica Triglav: Eden največjih izzivov sodobnega človeka je izkoreninjenje revščine. Tudi košarkarski klub lahko pomaga: zakaj bi na tekmi gledali prazne sedeže, če pa bi lahko vstopnice podarili humanitarnim organizacijam, socialno šibkim, tudi otrokom iz revnih okolij, ki bi si bržčas z veseljem ogledali tekmo.

Kako cilj opredeljuje Gimnastična zveza Slovenije: Eden največjih izzivov sodobnega človeka je izkoreninjenje revščine. Tudi košarkarski klub lahko pomaga: zakaj bi na tekmi gledali prazne sedeže, če pa bi lahko vstopnice podarili humanitarnim organizacijam, socialno šibkim, tudi otrokom iz revnih okolij, ki bi si bržčas z veseljem ogledali tekmo.

Kaj lahko storite vi? Eden največjih izzivov sodobnega človeka je izkoreninjenje revščine. Tudi košarkarski klub lahko pomaga: zakaj bi na tekmi gledali prazne sedeže, če pa bi lahko vstopnice podarili humanitarnim organizacijam, socialno šibkim, tudi otrokom iz revnih okolij, ki bi si bržčas z veseljem ogledali tekmo.

Cilj št. 2 - odprava lakote

Kako cilj opredeljuje Zavarovalnica Triglav: Vsakdo lahko pomaga v boju proti podhranjenosti in pospeševanju trajnostne proizvodnje živil, tako lokalno kot globalno. Lokalno kupujem pri ekoloških pridelovalcih, ustvaril sem si svoj vrtiček za delno samooskrbo, zavržem manj hrane. Globalno namenim humanitarni organizaciji evro v boju proti lakoti.