11. Evropsko prvenstvo TeamGym 2016
Osnovne informacije
Začetek: 12.10.2016
Konec: 15.10.2016
Lokcija: športna dvorana Ljudski vrt »Lukna«, Maribor
Tip: Ni podatka
Rang: Ni podatka
Opis tekmovanja

Gimnastična zveza Slovenije (GZS) je organizator 11. Evropskega prvenstva TeamGym 2016, ki se pripravlja pod okriljem Evropske gimnastične zveze (UEG). Tokratno prvenstvo bo potekalo med 12. in 15. oktobrom 2016 v športni dvorani Ljudski vrt »Lukna« v Mariboru.

Panogo sestavljajo tri discipline: skupinska sestava, skoki na akrobatski stezi in skoki z male prožne ponjave v različnih kategorijah: moške, ženske in mešane mladinske in članske ekipe. Ekipa je sestavljena iz 8 – 12 tekmovalcev, pri čemer se ocenjuje vsakega tekmovalca posebej. Vse discipline zahtevajo učinkovito timsko delo, odlično tehniko in spektakularne akrobatske elemente. TeamGym prvenstva so prepoznana po neverjetnem vzdušju na in ob prizoriščih, ki ga ustvarjajo množice mladih tekmovalcev, njihovi spremljevalci in obiskovalci, ter izjemnih gimnastično akrobatskih prvinah.
Dogodek TeamGym 2016 je najprej namenjen športu, vendar izkušnje iz dosedanjih prvenstev potrjujejo željo mladih športnikov po spoznavanju novih krajev, ljudi in predvsem druženju. V času trajanja prvenstva v Mariboru pričakujemo več kot 1.500 udeležencev iz celotne Evrope. Organizatorji 11. Evropskega prvenstva jim bomo ponudili možnost odkrivanja našega mesta in države na najvišjem nivoju. Cilj organizatorja prvenstva je narediti vsestransko privlačen in neponovljiv dogodek za prav vsakega, ki se nam bo v začetku oktobra pridružili v Mariboru in v »Lukni«.
Več o prvenstvu Team Gym Maribor 2016 kmalu na www.teamgym2016.si. Vabljeni!
 

 

Kotizacija
Rok za prijavo: /
Rok za plačilo kotizacije: /
Rezultati tekmovanja:
Nazaj