GZS /
Arhiv novic / Novica
Pošlji prijatelju Verzija za tisk

Vedenejeva v Bakuju sedma s kiji

Vedenejeva v Bakuju sedma s kiji

Baku, 19. maja (STA) - Naturalizirana Rusinja Jekaterina Vedenejeva, ki od jeseni brani slovenske barve, je na 35. evropskem prvenstvu v ritmični gimnastiki v Bakuju dosegla zgodovinski uspeh za svojo novo domovino. V današnjem finalu elitne osmerice s kiji je z oceno 20,300 točke zasedla sedmo mesto.

Vedenejeva je tudi v današnjem finalu ponovila nastop brez napak in zasedla sedmo mesto; s sedmim izidom se je tudi prebila med najboljših osem. Ob tem je Sloveniji v Azerbajdžanu priborila tudi mesto na prestižnem zaprtem EP v olimpijskem letu 2020, potem ko je v kvalifikacijskem mnogoboju zasedla deseto mesto.

"Zelo sem zadovoljna s svojimi nastopi na evropskem prvenstvu. Najprej sem zadovoljna, da sem sploh lahko nastopila na tej tekmi. Zadovoljna pa sem tudi zato, ker se nam je uspelo uvrstiti med deset najboljših telovadk Evrope v mnogoboju in tako zagotoviti Sloveniji mesto na naslednjem evropskem prvenstvu 2020, ki predstavlja del sistema kvalifikacij za olimpijske igre prihodnje leto v Tokiu," je po današnjem uspešnem nastopu povedala izkušena, 24-letna ruska ritmičarka, ki je za Slovenijo na tem prvenstvu dosegla nekaj prelomnih uvrstitev.

"Prav tako sem srečna, ker sem prišla do finala in sem lahko danes prikazala vse, kar znam, in dobila zase dovolj visoko oceno. Seveda pa je še prostor za nadaljnje izboljšave, zato se bom izpopolnjevala še naprej," je še dejala Vedenejeva.

Zmagala je Rusinja Arina Averina (23,200) pred sestro dvojčico Dino Averina (22,950). Enojajčni ruski sestri dvojčici Dina in Arina Averina sta se med seboj razdelili vse zmage na tem EP.

Dina Averina je zmagala z obročem in s trakom, Arina Averina pa s kiji in z žogo. Rusija je osvojila tudi ekipno zmago v Bakuju.

Na tem prvenstvu je prvenec doživela tudi 17-letna Aleksandra Podgoršek, ki si je prav tako želela uvrstitve v "top 24", za kar je imela realne možnosti. Seveda ob dobrih nastopih. A zasukalo se je drugače. Mlada telovadka je le eno od štirih sestav (kije, 23. dosežek) opravila brez napak, tako da je kvalifikacije po napakah v sestavah z obročem, žogo in s trakom končala na 30. mestu in zapravila lepo priložnost za nastop med elito.

© STA 2019

Povezani dogodki

Prihajajoči dogodki
7.11.2020
Prvenstvena tekma Šiške 2020 ŠD GIB Šiška, Ljubljana
Prvenstvena tekma Šiške 2020 več >
7.11.2020
Državno prvenstvo v akrobatiki 2020 več >
7.11.2020
Pokal Narodni dom 2020 Gimnastični center Ljubljana, Koprska 29
Pokal Narodni dom 2020 več >
8.11.2020
Pokal Slovenije v ritmični gimnastiki (individualno) in MT Mini Mimi Gimnastični center Ljubljana, Koprska ulica 29, 1000 Ljubljana
Pokal Slovenije v ritmični gimnastiki (individualno) in MT Mini Mimi več >
Arhiv dog.: Prihodnji • Pretekli
Sponzorji

Športna Loterija, d. d.


Incertus d.o.o.


MERKUR trgovina, d.o.o.


Elektronsko pismo Pošte Slovenije d.o.o.


STARIM


PETROL D.D.


Telekom Slovenije d.d.


Zavarovalnica Triglav d.d.


Inštitut za medicino in šport (IMŠ)


Imagine d.o.o.


BTC d.d.


Programe GZS sofinincirata

Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez


Fundacija za šport


Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport