Telovadci navduševali

Telovadci so osvojili kar štiri odličja, Tjaša Kysselef in Teja Belak sta osvojili drugo in tretje mesto na preskoku, premagala pa ju je le Egipčanka Nancy Taman.

"Glede na izhodiščne ocene je bilo pričakovano, da bova na stopničkah. Pred igrami nismo pričakovali nič. Po kvalifikacijah pa smo pričakovali medalje, treba je bilo le poskrbeti za izvedbo. Moj nastop je bil kar v redu, s prvim nisem bila najbolj zadovoljna, je bil pa drugi boljši. Sem zadovoljna in to je bilo največ, kar sem lahko naredila," je tekmovanja opisala srebrna Kyseleffova.

Belakova in Klavora presenečena

"Tri tedne nisem trenirala zaradi poškodbe, zato sem bila slabo pripravljena. Ta medalja je presenečenje, sem pa malo razočarana, ker sem imela možnosti za zlato, a sem danes padla. A imam toliko težje skoke, da je bilo dovolj za tretje mesto," je dejala Belakova.

Rok Klavora je na parterju zaostal za Špancem Zapato in Turkom Onderjem: "Glede na to, da sem imel pred dvema tednoma težave s hrbtom, sem lahko zelo zadovoljen. Res sem šel v boj z nekoliko lažjo vajo, a sem jo zelo lepo naredil. Bila je lahko konkurenčna tudi v tem močnem finalu, v katerem so bili zmagovalci svetovnega pokala, finalisti in prejemniki medalj s svetovnega prvenstva. Prvi sem šel na parter, ni bilo kaj taktizirati, naredil sem, kar sem lahko, in si rekel, zdaj pa pojdite čez to, če zmorete."

Odličen dosežek 16-letnice

Posebno presenečenje pa je na dvovišinski bradlji pripravila komaj 16-letna Lucija Hribar z bronom: "To je veliko presenečenje tudi zame, prva medalja, odkar sem članica. Nisem je pričakovala, ker je konkurenca res močna. A naredila sem vajo, druge so 'pokiksale' in uspelo mi je priti med tri."

Bertonclju spodletelo

Eden  glavnih adutov Sašo Bertoncelj  je na konju z ročaji osvojil zanj skromno peto mesto: "Razočaran sem, sem sem prišel ubranit naslov prvaka. Bilo je težko, videli smo ocene nad 15, konkurenca je bila dobra, a z dobro vajo je bila obramba dosegljiva. Medaljo sem izgubil pri seskoku, napake pa so se dogajale tudi prej, kar mi vleče že vso sezono."

Bera slovenskih medalj je po polovici 18. sredozemskih iger pri 16, a zlata je za zdaj le ena, tista karateistke Tjaše Ristić. Ob petih srebrnih so slovenski tekmovalci osvojili še deset bronastih.

17.11.2018
48. Malejev memorial 2018 Ljubljana
48. Malejev memorial 2018 več >
17.11.2018