Sproščanje ukrepov na področju športa, sprejeti na seji Vlade RS 13. maja 2020

Spoštovani, obveščamo vas, da je Vlada RS na svoji 16. redni seji, dne 13. 5. 2020 sprejela novelo Odloka o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti z novostmi kot so:

• Vlada je odpravila prepoved procesa športne vadbe v športnih objektih, ki so sestavni del vzgojno-izobraževalnih zavodov.
  • Poleg športne vadbe registriranih športnikov bo po novem dovoljena tudi prostočasna športna vzgoja otrok in mladine, obštudijska športna dejavnost, šport invalidov, športna rekreacija in šport starejših.
  • Dovoljeno izvajanje vseh športnih tekmovanj do vključno državne ravni, in sicer v panogah, ki imajo evidentiran uradni tekmovalni sistem. Do sedaj je odlok dovoljeval tekmovanja samo za individualne športne panoge. Prisotnost gledalcev na športnih tekmovanjih ni dovoljena.
  • V zvezi z javno veljavnimi programi usposabljanj bo omogočena izvedba predavanj vezana na praktične vsebine in izpite.
  • Vse našteto začne veljati z 23. majem 2020.

Obveščamo vas tudi, da je na omenjeni seji Vlada RS s sprejetjem novega Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji z 18.5.2020, dovolila ponujanje storitev, med katere sodijo tudi športno-rekreativne storitve (npr. organizirana vodena vadba) z izjemo storitev fitnes centrov, bazenov in vodnih aktivnosti na področju turizma. Kaj konkretno pomeni ta začasna prepoved še preverjamo.

Opozarjamo, da je pri izvajanju športnih aktivnosti potrebno upoštevati vsa navodila ministrstva, pristojnega za zdravje, in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki so objavljena na spletni strani ministrstva, pristojnega za zdravje (https://www.nijz.si/sl/sproscanje-ukrepov-covid-19).

5.6.2020
Svetovni pokal v MŠG in ŽŠG Kairo 2020 Kairo, Egipt
Svetovni pokal v MŠG in ŽŠG Kairo 2020 več >
6.6.2020
Züri-Oberland Cup 2020 Uster, Švica
Züri-Oberland Cup 2020 več >
6.6.2020
16th Friendship Tournament 2020 Gimnastični center Ljubljana, Koprska 29
16th Friendship Tournament 2020 več >
11.6.2020
Svetovni pokal v MŠG in ŽŠG Koper 2020 Dvorana Bonifika, Koper
Svetovni pokal v MŠG in ŽŠG Koper 2020 več >

Športna Loterija Slovenije

Incertus d.o.o.

MERKUR trgovina, d.o.o.

Elektronsko pismo Pošte Slovenije d.o.o.

STARIM

PETROL D.D.