Šajnova med finalistkami na gredi

PUNI 2017, pregled 3. dne: Šajnova med finalistkami na gredi

Tretji dan 29. poletne univerzijade je bil za slovensko odpravo zelo pester, saj so njeni tekmovalci in tekmovalke nastopili v šestih športih. Izstopala je telovadka Adela Šajn, ki se je na gredi s šestim dosežkom kvalifikacij uvrstila v finale.

Adela Šajn je bila ena izmed štirih slovenskih predstavnic v športni gimnastiki, poleg nje so tekmovale še Ivana Kamnikar, Ana Cikač in Sara King, ki so sodelovale v posamičnih kvalifikacijah in na ekipni tekmi za odličja.

Za najboljši slovenski dosežek je poskrbela Šajnova, ki je na gredi odlično izpeljala svojo vajo in prejela oceno 13,250 (v spodnjem videu), s katero se je uvrstila na tretje mesto, kasneje pa so jo prehitele le še tri tekmovalke, kar je pomenilo napredovanje v finale, ki bo v sredo ob 16.30 po lokalnem času. Prepričljiva zmagovalka kvalifikacij je bila Kanadčanka Elsabeth Black (14,400).

»Zelo sem zadovoljna s svojim nastopom, sploh zato, ker sem imela v zadnjem času zdravstvene težave. Vesela sem, da sem uspela sestaviti tako vajo, kot sem jo. Pred prihodom se nisem obremenjevala s tem, kdo bodo moje nasprotnice, ko pa sem prispela, sem videla, da bo nastopilo veliko olimpijskih finalistk. A temu se nisem posebej posvečala, vedela sem, da moram narediti svoje,« je pojasnila Šajnova, ki bo v finalu nastopila neobremenjeno: »Z uvrstitvijo v finale sem dosegla zastavljeni cilj, vendar pa grem do konca. Zavedam se, da bo takšno vajo težko ponoviti, a hkrati vem, da ni nemogoče, saj se v finalu pogosto zgodi, da tekmovalke delajo napake,« razmišlja slovenska telovadka, ki je danes tekmovala tudi na parterju in zasedla 43. mesto.

Ivana Kamnikar in Sara King sta nastopili v mnogoboju. Kamnikarjeva je bila 30. (45,150), Kingova pa 33. (44,875). Najboljšo oceno kvalifikacij je imela Elsabeth Black (56,050).

Na ekipni tekmi je zmagala Rusija (163.000) pred Kanado (161.100) in Japonsko (159.900), Slovenija je bila dvanajsta (134.125).

23.11.2017
Svetovni pokal MŠG in ŽŠG Cottbus 2017 Cottbus, Nemčija
Svetovni pokal MŠG in ŽŠG Cottbus 2017 več >
25.11.2017