GZS /
Arhiv novic / Novica
Pošlji prijatelju Verzija za tisk

Nov uspeh Aleksandre Podgoršek: šesta v Guadalajari

Nov uspeh Aleksandre Podgoršek: šesta v Guadalajari

Na zadnjem svetovnem pokalu pred EP, ki bo od 16. do 19. maja v Bakuju, so telovadke pilile še zadnje podrobnosti. Zelo dobro je nastopila tudi 17-letna Podgorškova, ki je v kvalifikacijah tako z obročem (18,250) kot žogo (18,300) prvič na tako velikem tekmovanju posegla prek 18 točk, z žogo je bila tudi prva rezerva za finale. Brez večjih napak je oddelala tudi nastopa s kiji (17,850) ter trakom (17,400), s katerim se je kot šesta prebila v finale elitne osmerice.

Finalni nastop ji je uspel solidno, brez večjih napak, njena trenerka Lena Jakubovska je sicer povedala, da nastop ni bil tako dober kot kvalifikacijski, a ji je vseeno prinesel visoko šesto mesto (16,200). "Zelo sem vesela, da sem se uvrstila v finale svetovnega pokala. Za menoj je eno mojih najboljših tekmovanj v karieri. Dvakrat sem posegla prek 18,200 točke, zasedla deveto mesto v mnogoboju, deveta sem bila z žogo, 11. z obročem, 12. s kiji in šesta s trakom. Hvala vsem, ki me podpirate, upam, da bom še velikokrat nastopila v finalu," je po tekmi sporočila Podgorškova.

"Aleksandra je naredila zelo stabilno tekmo in prvič na tako visoki ravni tekmovanja prejela ocene prek 18 točk. Postala je opazna tudi med sodnicami. Aja je tekmovala zelo slabo, boli jo natrgana ahilova tetiva. Tudi skupinska sestava je tekmovala solidno, v žogah z eno večjo napako, vaja z obroči/kiji pa brez. Zadovoljni smo," je iz Španije sporočila Lena Jakubovska, mednarodna sodnica in trenerka reprezentance.

Nesporno prvo ime tekmovanja je bila večkratna svetovna in evropska prvakinja z Rusijo Aleksandra Soldatova, ki je najprej zmagala v kvalifikacijskem mnogoboju, Podgorškova je bila med 44 tekmovalkami skupno deveta, nato pa je osvojila še štiri zlate kolajne za finale z obročem, žogo, s kiji in trakom.

Na zadnji veliki tekmi pred prvenstvom stare celine je med posameznicami nastopila še ena Slovenka Aja Jerman, a zaradi bolečin ob natrgani ahilovi tetivi ni mogla dobro tekmovati in je kvalifikacije končala na 40. mestu.

Na tekmovanju v Guadalajari so se pomerile tudi skupinske sestave, med njimi se je na sceno vrnila tudi mlada slovenska vrsta, ki je med 14 reprezentancami zasedla deseto mesto.

Pri sestavi s petimi žogami so Slovenke, ekipo sestavljajo Teja Leskovšek, Ana Kragulj, Anja Mavrič, Živa Harisch Jeza, Laura Skočir in Taja Frölich, ki pa je poškodovana in v Španiji ni nastopila, naredile eno večjo napako in kljub temu z oceno 17,850 le za mesto zgrešile finale najboljše osmerice, sestavo obroči/kiji pa so opravile brez večjih napak in prvič na velikem tekmovanju posegle prek 18 točk (18,050). Zmagale so Italijanke pred Bolgarkami in Rusinjami.

Naslednji velik izziv v predolimpijski sezoni bo za ritmičarke EP v Bakuju čez slaba dva tedna.

© STA 2019

Prihajajoči dogodki
4.4.2020
Zelena Jama OPEN 2020 Gimnastični center Ljubljana, Koprska 29
Zelena Jama OPEN 2020 več >
4.4.2020
OP Bežigrada v skokih z MPP 2020 Športni center Triglav, Vodovodna 25, Ljubljana
OP Bežigrada v skokih z MPP 2020 več >
4.4.2020
3. tekma za Pokal Slovenije 2020 v skokih z MPP Športni center Triglav, Vodovodna 25, Ljubljana
3. tekma za Pokal Slovenije 2020 v skokih z MPP več >
5.4.2020
Pokal Zelene Jame 2020 Gimnastični center Ljubljana, Koprska 29
Pokal Zelene Jame 2020 več >
Arhiv dog.: Prihodnji • Pretekli
Sponzorji

Športna Loterija Slovenije


Incertus d.o.o.


MERKUR trgovina, d.o.o.


Elektronsko pismo Pošte Slovenije d.o.o.


STARIM


PETROL D.D.


Telekom Slovenije d.d.


Zavarovalnica Triglav d.d.


Inštitut za medicino in šport (IMŠ)


Imagine d.o.o.


BTC d.d.


Programe GZS sofinincirata

Olimpijski komite Slovenije


Fundacija za šport


Ministrstvo za šolstvo in šport