Bertoncelj na generalki pred SP tretji

Japonec in Francoz sta v današnjih finalih zamenjala mesti, ki sta jih osvojila v kvalifikacijah. Sugino je zmagal z oceno 15,200, Tommasone je bil drugi z oceno 15,100, Bertoncelj je prejel oceno 14,900.

Za Bertonclja in njegovega trenerja ter selektorja moške reprezentance Sebastijana Piletiča je tretje mesto dobra vzpodbuda pred prihajajočim SP v Montrealu, saj je Škofjeločan v zadnjih dveh tednih na dveh svetovnih pokalih ostal izven finala osmerice.

"Super zadovoljna sva, ker je končano uspela še druga vaja zaporedoma. To je dobra popotnica pred SP. Z oceno 14,900 je zelo konkurenčen. Ima še malo rezerve. Mislim, da je to zelo dober start pred Montrealom. Sašo je pridobil na samozavesti, dokazal je, da zmore," so bile prve besede Piletiča.

"Brez težav, zelo tekoče je naredil vajo, napravil je minimalistično napako, takšno, ki jo sodniki komaj čakajo. Dobil je nekaj malega odbitka. Bolj pomembno od ocene je, da on zmore, da je pridobil samozavest, sploh pa pred 20 tisoč gledalci v Parizu," je dodal Piletič, ki se je po današnji tekmi dokončno odločil, da bo v Montreal poleg Bertonclja odpeljal še Roka Klavoro, ki bo nastopil na parterju. Klavora je prejšnji tekmi v Varni in Sombotelu končal med prvo osmerico, v francoski prestolnici je sicer ostal izven nje.

Da mu je le uspelo sestaviti dve dobri vaji, je izpostavil tudi najboljši slovenski telovadec. "Odkrito povedano, zelo sem bil razočaran po Varni in Sombotelu. Težko je, ko imaš toliko dobrih treningov. Od začetka junija treniram, po dveh napakah sem se usedel s Sebastijanom in rekel, da bom izpustil Pariz. Rekel mi je, pojdi v Pariz, slabše ne more biti, lahko je samo bolje. Za to so trenerji, zato sem mu hvaležen," je dejal Bertoncelj.

V Parizu je dvakrat nastopil z lažjo vajo, čeprav je načrtoval, da se bo vsaj v Franciji predstavil s težjo različico, ki jo je treniral celotno poletje in s katero upa, da bo na SP konkurenčen najboljšim konjenikom.

"Vem, kaj je treba narediti, da bo dovolj v kvalifikacijah. Vsi vemo, če želim narediti, kar mi manjka v repertoarju rezultatov, bo treba na SP iti s težjo vajo. Kondicijsko mi ni težja, mi je lahka, ker sva jo s Sebastijanom tako prilagodila. Vemo, da jo lahko naredim z lahkoto. Le en element me še malo 'hakla'. Prvi pogoj je finale, če bom v njem, grem s težjo vajo po medaljo," je zaključil Bertoncelj.
2017-09-17/15:06
ke/tb