Bertoncelj in Klavora v lov na finale EP

Bertoncelj v mestu ob reki Odri brani srebro z lanskega EP v Glasgowu. Finala in medalje za razliko od prejšnjih let ne napoveduje, saj je imel letos veliko zdravstvenih težav, vseeno pa želja po dveh nastopih pri njemu ostaja.

Veseli ga, da je takoj ob prihodu v Szczecinu pozabil na vse zdravstvene težave in misli usmeril nase, trening, sestavo in tekmo. "Ko me drugi sprašujejo, kako sem, rečem, da sem v redu. Nobene vloge ne bo igralo, kako se počutim, ko pred sodniki dvignem roko. Sem razbremenjen, ker ne pričakujem veliko od sebe. Velik uspeh je že, da sem se spravil iz težav, da sem ob vsem lahko treniral," je povedal Bertoncelj.

Finalnega nastopa si želi tudi Klavora, ki je bil v zadnjih letih nekajkrat zelo blizu mestom v prvi osmerici. Zaveda se, da bo moral narediti sestavo brez napak, ob tem pa upati tudi na kanček sreče.

"Nikoli se ne ve. Lahko naredim zelo dobro, lahko zelo slabo. Pripravljen sem super, pritiska si ne nalagam. Treba bo narediti lepo vajo. Bomo videli, kaj bo. Prvi cilj je, da naredim lepo vajo, sodniki bodo povedali, če sem dovolj dober. Izhodiščna ocena je dovolj visoka, da se ob lepi izvedbi prebijem v finale," meni Klavora.

Manj rezultatskih pričakovanj ima Luka Terbovšek, drugi Slovenec na parterju, ki bo na EP nastopil drugič v karieri, del slovenske reprezentance je občasno.