Gimkoti / Gimnastika za najmlajše

Gimnastika za najmlajše

Projekt predstavlja pomembno spremembo razmišljanja mlajših generacij o pomenu znanja športne gimnastike v privatnem življenju. Ukvarjanje z rekreativno športno gimnastiko našim prednikom ni bilo le dopolnilo prostega časa, ampak vodilo življenja, ki jim je dajalo krepost in telesno spretnost. Imeli so to, kar mladim po krivdi modernizacije ni položeno v zibelko ter jim bo brez naše skrbi vedno bolj tuje. Športna gimnastika je vedno bila in bo temeljno športno znanje in porok vsakemu športniku ter rekreativcu za vrhunski rezultat v svoji športni panogi ali kakovostno preživljanje prostega časa, ki ga lahko ponudi le nadzor nad lastnim telesom.

Mladost je odločilna za oblikovanje podobe odrasle osebnosti, del te podobe pa je mogoče oblikovati le s sredstvi, ki jih uporablja tudi športna gimnastika, to je s specifičnimi gibalnimi dejavnostmi. Zavedati se moramo dejstva, da kar na gibalnem področju zamudimo v zgodnjem otroštvu, kasneje ne moremo več nadoknaditi. Zaradi mladosti akterjev je ta skrb prepuščena nam, saj je od naše predstavitve odvisen mladostnikov odnos do športne gimnastike. Za otroka je pomembno, da v svojem početju vidi svoje koristi in zadovoljstvo. Tako otrok črpa iz športa in rekreacije zdravje, aktivnost, znanje, gibalne sposobnosti in s tem svoje zadovoljstvo. Težko je reči, kaj od tega je najpomembneje.

V okviru programa rekreativne športne gimnastike za najmlajše se bodo otroci že v sklopu raznolikih oblik ogrevanja soočali z naravnimi oblikami gibanja in elementi gimnastične abecede, ki jih bodo nujno potrebovali za uspešno usvajanje akrobatskih in gimnastičnih prvin v skladu s svojo starostjo in sposobnostjo, za kar bomo poskrbeli s prilagojenimi programi za posamezne starostne skupine otrok (nivojski sistem vadbe kot program vadbe).

Ukrainian International Cup Kijev 2020 Kijev, Ukrajina
Ukrainian International Cup Kijev 2020 več >
26.9.2020
Odprto prvenstvo Bežigrada v skokih z male prožne ponjave 2020 Športni center Triglav, Vodovodna 25, Ljubljana
Odprto prvenstvo Bežigrada v skokih z male prožne ponjave 2020 več >
26.9.2020
2. pokalno tekmovanje v ritmični gimnastiki v individualni sestavi Dvorana Lukna, Mladinska ulica 29, 2000 Maribor
2. pokalno tekmovanje v ritmični gimnastiki v individualni sestavi več >
1.10.2020
Svetovni pokal v MŠG in ŽŠG Szombathely 2020 Szombathely, Madžarska
Svetovni pokal v MŠG in ŽŠG Szombathely 2020 več >

Športna Loterija, d. d.

Incertus d.o.o.

MERKUR trgovina, d.o.o.

Elektronsko pismo Pošte Slovenije d.o.o.

STARIM

PETROL D.D.

Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport