Gimkoti / Gimnastika v osnovnih šolah

Gimnastika v osnovnih šolah

Namen projekta je omogočiti gimnastično udejstvovanje vsakemu učencu prve triade v vseh slovenskih regijah ne glede na socialni status in kraj bivanja. V ta namen je Gimnastična zveza Slovenije že v letu 2009 izvajala gimnastične dejavnosti na 60 osnovnih šolah in vrtcih po SV Sloveniji s čimer je izpolnila zastavljen letni cilj razpršenosti programa.V prihajajočih letih bo program »Gimnastika v osnovnih šolah« dokončno razpršen po celi Sloveniji, Gimnastična zveza Slovenije pa namerava dodatno širiti mrežo šol na katerih se bo izvajala dejavnost športne gimnastike po Sloveniji s podobno dinamiko širitve kot v preteklosti.

V okviru programa rekreativne športne gimnastike v osnovnih šolah se učenci že v sklopu raznolikih oblik ogrevanja soočajo  z naravnimi oblikami gibanja in elementi gimnastične abecede, ki jih bodo nujno potrebovali za uspešno usvajanje aktobatskih in gimnastičnih prvin v skladu s svojo starostjo in sposobnostjo, za kar bomo poskrbeli s prilagojenimi programi za posamezne starostne skupine otrok (stopenjski sistem vadbe kot program vadbe). Otroci bodo zadovoljevali potrebo po gibanju z izvajanjem naravnih oblik gibanja, razvijali koordinacijo in gibalne ter funkcionalne sposobnosti. Spoznali bodo različne načine ogrevanja, njegov namen in kaj pomeni biti hiter, močan, gibljiv, natančen in vzdržljiv.

17.11.2018
48. Malejev memorial 2018 Ljubljana
48. Malejev memorial 2018 več >
17.11.2018