Arhiv novic

Arhiv novic

Filter:
Nastop slovenske mladinske reprezentance na 46. Trampoline Friendsship Cup

Nastop slovenske mladinske reprezentance na 46. Trampoline Friendsship Cup v Jablonecu na Češkem od 12. do 13. oktobra 2018

Slovenska mladinska reprezentanca se je v konkurenci 12 držav udeležila mednarodnega tekmovanja v skokih na veliki prožni ponjavi, 46. Trampoline Friendship Cup, ki se je odvijalo od 12. do 13. oktobra 2018 v Jablonecu na Češkem. Našo reprezentanco so sestavljali članice in člani iz Športnega društva Partizan Renče, Športnega društva Sokol Bežigrad, Športnega društva Narodni dom in Društva za športno rekreacijo Murska Sobota.
Matjaž Cotič (ŠD Partizan Renče) je v kategoriji mladincev osvojil 3. mesto in s tem bronasto odličje, pred njim sta bila Čeha David Pilpach in Pavel Vechet. V isti kategoriji je v finalni seriji 4. mesto osvojil Janez Adamič (ŠD Narodni dom). V sinhronih nastopih članskih dvojic pa sta Matjaž Cotič in Žan Zorn (oba ŠD Partizan Renče) osvojila ravno tako 3. mesto in s tem bronasto odličje. Najboljša v sinhronih dvojicah sta bila sicer Nizozemca Milco Abrahams in Alexwi Tito, srebro pa sta osvojila Švicarja Fabio Hug in Cedric Jeannerat.
Naša reprezentanca je zabeležila še en nastop v finale med dekleti, ko se je z 8. mestom tja prebila Petra Arčon (ŠD Partizan Renče).
Tudi ostali nastopi naših reprezentantov so bili solidni in s tem pokazali velik napredek v tej disciplini.

Alenka Cotič

23.11.2018
Slovenske ritmičarke na SP s pogledom proti Tokiu 2020

Ljubljana, 04. septembra (STA) - Arena Armejec v Sofiji je leta 2014 slovenski gimnastiki prinesla veliko veselja, saj je Sašo Bertoncelj na evropskem prvenstvu osvojil bron. Tokrat bo dvorana spet v znamenju gimnastike, saj se bodo za svetovne naslove pomerile ritmičarke. Slovenijo bodo zastopale Aleksandra Podgoršek, Jekaterina Vedenejeva in Anja Tomazin ter skupinska sestava.

4.9.2018
Bertoncelj v Glasgowu do naslova evropskega podprvaka

Glasgow, 12. avgusta (STA) - Slovenski telovadec Sašo Bertoncelj je na evropskem prvenstvu v Glasgowu na konju z ročaji osvojil srebrno odličje. Drugo mesto si je delil s Hrvatom Robertom Seligmanom. Zmagal je Irec Rhys McClenaghan. Bertoncelj si je pritelovadil tretjo kolajno na prvenstvih stare celine, leta 2010 v Birminghamu in leta 2014 v Moskvi je bil tretji.

13.8.2018
1 2 3 4 5  ...