Panoge / Aerobika

Aerobika in Pilates

Splošno o športni aerobiki

Športna aerobika je ena od panog športne gimnastike, med katere uvrščamo še moško in žensko športno gimnastiko, ritmično gimnastiko, akrobatiko. Uveljavila se je po letu 1983, ko so ustanovili Mednarodno zvezo za aerobik. Od leta 1994 je Mednarodna zveza za aerobiko članica Mednarodne gimnastične zveze- FIG. Športna aerobika je mlada športna zvrst, ki se je v Sloveniji pojavila dve leti od včlanitve Mednarodne zveze za aerobiko v Mednarodno gimnastično zvezo in je povezana z prvim tekmovalnim pravilnikom, ki je izšel leta 1996.

Za športno aerobiko je značilno kontinuirano izvajanje zapletenih in visoko intenzivnih gibalnih struktur, povezanih v gibalne vzorce ob glasbeni spremljavi. Vsebuje pestro paleto osnovnih gibalnih struktur aerobike v povezavi s plesom in prvinami gimnastike. Raznolikost v znanju in sposobnostih otrok športnim pedagogom narekuje prilagojen izbor gibalnih vzorcev in obveznih prvin. Hkrati različne tekmovalne discipline (posamezniki, pari, trojice in skupine) omogočajo razdelitev vadečih v homogene skupine.

Aerobika kot panoga postaja zanimiva predvsem zaradi neizmerne množice oblik rekreativne skupinske vadbe, ki se dnevno razvijajo na trgu (hi-lo, TNZ, step, slide dance, move it, vodna aerobika,...). Za vadbo športne aerobike je potreben le prostor (največ 10mx10m) in športna oprema.

Zelena Jama OPEN 2020 Gimnastični center Ljubljana, Koprska 29
Zelena Jama OPEN 2020 več >
4.4.2020
OP Bežigrada v skokih z MPP 2020 Športni center Triglav, Vodovodna 25, Ljubljana
OP Bežigrada v skokih z MPP 2020 več >
4.4.2020
3. tekma za Pokal Slovenije 2020 v skokih z MPP Športni center Triglav, Vodovodna 25, Ljubljana
3. tekma za Pokal Slovenije 2020 v skokih z MPP več >
5.4.2020
Pokal Zelene Jame 2020 Gimnastični center Ljubljana, Koprska 29
Pokal Zelene Jame 2020 več >

Športna Loterija Slovenije

Incertus d.o.o.

MERKUR trgovina, d.o.o.

Elektronsko pismo Pošte Slovenije d.o.o.

STARIM

PETROL D.D.